Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - معاون پژوهشي مرکز تحقيقات پوست و سلول‌هاي بنيادي دانشگاه علوم پزشکي تهران گفت: همکاري مثبتي در زمينه جوان‌سازي و ترميم زخم بين مراکز تحقيقاتي کشور درحال انجام است.
پروين منصوري معاون پژوهشي مرکز تحقيقات پوست و سلول‌هاي بنيادي دانشگاه علوم پزشکي تهران در گفت‌وگو با خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاري فارس، اظهار داشت: سلول‌درماني يکي از روش‌هاي نوين درمان در زمينه بافت و پوست است که در مرکز تحقيقات پوست و سلول‌هاي بنيادي کارهاي تحقيقاتي بسياري در اين زمينه در حال انجام است که ترميم زخم و جوانسازي پوست يکي از اين اقدامات به شمار مي‌رود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وي ادامه داد: در مرکز رويان نيز تحقيقاتي در اين زمينه در حال انجام است که اميدواريم اين مراکز با اتصال به يکديگر به يک مرکز بزرگ تحقيقاتي سلول‌درماني تبديل شوند.
اين متخصص پوست و مو گفت: به غير از سلول محصولات بافتي مثل فاکتورهاي رشد و پروتئين‌هاي مختلف در آينده براي تنظيم بافت و جوانسازي پوست استفاده خواهند شد. در حال حاضر بر روي نمونه‌هاي حيواني تحقيقاتي در اين زمينه انجام شده که نتايج آن مثبت گزارش شده است.
منصوري در خصوص همکاري مرکز تحقيقات پوست و سلول‌هاي بنيادي با پژوهشگاه رويان توضيح داد: در حال حاضر همکاري مثبتي بين مؤسسه ما و پژوهشگاه رويان در حال انجام است و دانشجوهاي مشترکي داريم.
وي تصريح کرد: تحقيقاتي در خصوص استفاده از محيط يونيزه پلاسما بين اين مرکز و مؤسسه پژوهشي بيمارستان شريعتي در حال انجام است و خوشبختانه اين آزمايش‌هاي بر روي نمونه حيواني و موش‌ها با جواب مثبت همراه بوده و همچنين براي درمان زخم پاي ديابتي نيز استفاده شده است که بعد از يکبار تابش زخم‌هاي بسيار عميق اين بيماران بهبود کامل پيدا کرده‌اند.
انتهاي پيام/

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۲۷۵۱۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دیدن و بوییدن غذا ممکن است به راه جدیدی برای درمان دیابت تبدیل شود

آیا تا به حال به این فکر کرده‌اید که وقتی گرسنه هستید و غذا می‌بینید یا بوی غذا را حس می‌کنید چه اتفاقی در بدن شما می‌افتد؟ گروهی از محققان در موسسه تحقیقات متابولیسم ماکس پلانک متوجه شده‌اند که بدن ما در عرض چند دقیقه چگونه به این موضوع واکنش نشان می‌دهد. این یافته‌ها ممکن است راه را برای درمان دیابت نوع ۲ نیز هموار کند.

به گزارش ایسنا، هنگامی که حواس ما غذا را تشخیص می‌دهد، بدن ما با تولید بزاق و اسید گوارشی برای دریافت غذا آماده می‌شود. ما از مطالعات قبلی می‌دانستیم که کبد نیز جزو ارگان‌هایی است برای دریافت غذا آماده می‌شود.

سینیکا هنشکه(Sinika Henschke)، نویسنده اول این مطالعه، توضیح می‌دهد که اکنون ما نگاهی دقیق‌تر به میتوکندری‌های سلول‌های کبدی انداخته‌ایم، زیرا آنها اندامک‌های سلولی ضروری برای متابولیسم و تولید انرژی هستند و متوجه شدیم که این سازگاری با چه سرعتی شگفت‌آور انجام می‌شود.

به نقل از اس‌اف، محققان با آزمایش روی موش‌ها نشان دادند که تنها دیدن و بوییدن غذا برای تحریک پاسخ در کبد کافی است. به طور خاص، حس کردن غذا بر میتوکندری در سلول‌های کبد تأثیر می‌گذارد.

طی فرآیندی موسوم به فسفوریلاسیون یک گروه فسفات به پروتئین اضافه می‌شود که یک مکانیسم تنظیمی مهم در بدن است. این کار یک مسیر سیگنال‌دهی جدید را نشان می‌دهد که حساسیت به انسولین را در بدن تنظیم می‌کند.

تأثیر روی کبد توسط گروهی از سلول‌های عصبی به نام نورون‌های POMC انجام می‌شود که تنها با دیدن و بوی غذا در عرض چند ثانیه فعال می‌شوند. سپس به کبد سیگنال داده می‌شود تا برای ورود مواد مغذی به سمت خود آماده شود. تحقیقات این تیم همچنین نشان می‌دهد که فعال شدن نورون‌های POMC به تنهایی برای سازگاری میتوکندری، حتی بدون غذا کافی است.

مطالعه ما نشان می‌دهد که درک حسی غذا، فرآیندهای انطباقی در میتوکندری و حساسیت به انسولین چقدر با هم مرتبط هستند. ینس برونینگ(Jens Brüning)، رئیس این مطالعه و مدیر موسسه تحقیقات متابولیسم ماکس پلانک، می‌گوید: درک این مکانیسم‌ها نیز مهم است زیرا حساسیت به انسولین در دیابت نوع ۲ مختل می‌شود.

نظر یک متخصص تغذیه

جالب است که ببینیم این یافته‌ها چگونه به انسان‌ها تعمیم داده می‌شوند و تأثیراتی که می‌توانند بر درمان دیابت نوع ۲ داشته باشد چیست. ما به خوبی می‌دانیم که فرآیند هضم قبل از خوردن لقمه اول غذا شروع می‌شود.

وقتی به غذا نگاه می‌کنید یا بوی آن را حس می‌کنید، بدن شما شروع به آماده شدن می‌کند. در سطح فیزیکی، وقتی غذا را در تخیل خود می‌بینید، بو می‌کنید یا حتی می‌چشید، شروع به ترشح بزاق می‌کنید. این بسیار مهم است زیرا باعث می‌شود هر چیزی که در طول وعده غذایی اتفاق می‌افتد بسیار آسان‌تر شود.

مطالعات قبلی نشان داده است که کبد نیز خود را آماده می‌کند و اکنون ممکن است ببینیم که این مکانیسم می‌تواند به عنوان یک هدف پزشکی، مورد استفاده قرار گیرد.

این یافته‌ها در مجله Science منتشر شده است.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • سل تراپی معجزه نمی کند/ حداقل دو سوم سرطانی ها در ایران حتماً زنده می مانند
  • مصرف این سه نوع چای چهره‌تان را ۲۰ سال جوان می‌کند
  • دیدن و بوییدن غذا ممکن است به راه جدیدی برای درمان دیابت تبدیل شود
  • ظرفیت صادرات محصولات سلامت محور ایران به کشورهای آفریقایی
  • مدیر امور بین‌الملل سازمان غذا و دارو عنوان کرد: ظرفیت صادرات دارو و تجهیزات‌پزشکی به ۲۰ کشور آفریقایی
  • ظرفیت صادرات دارو و تجهیزات به ۲۰ کشور آفریقایی
  • تولید دارویی که از دیابت جلوگیری می‌کند
  • بدهی میلیاردی تامین اجتماعی به مراکز درمانی قزوین
  • آمار باورنکردنی بیماران مبتلا به دیابت در کشور
  • افزایش هزینه‌های درمان در مراکز ناباروی