Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-05@19:20:31 GMT

روزه‌داری و چند روش مناسب برای جوان سازی پوست

تاریخ انتشار: ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۸۳۸۳۵۸

روزه‌داری و چند روش مناسب برای جوان سازی پوست

آناهیتا والی روز شنبه در گفت وگو با خبرنگار حوزه زنان و خانواده ایرنا، با تاکید بر اینکه روزه داری، روشی برای تقویت سلامتی است، اظهار داشت: از آن جا که پوست آیینه درون بدن است، روزه داری می تواند باعث افزایش زیبایی و سلامتی شود البته با رعایت شرایط خاصی که دارد.

وی ادامه داد: روزه داری اثرات مثبت بر روی بدن دارد که نمونه بارز آن کاهش وزن است به شرطی که در وعده های سحر و افطار تغذیه مناسب رعایت شود و این امر روشی مناسب برای جوان سازی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این متخصص پوست و مو، بهینه شدن عملکرد مغز، کاهش التهابات مزمن و در نتیجه کاهش کلسترول و تری گلیسرین، پیشگیری از سرطان ها و بیماری های قلبی و بیماری های تحلیل رونده مغز مانند آلزایمر را از دیگر آثار مثبت روزه بر بدن عنوان و یادآور شد: با روزه داری متابولیسم یا سوخت و ساز بدن  بهبود می یابد و وقتی کالری کمتری به بدن برسد ترشح هورمون رشد زیاد می شود و این هورمون در جوان سازی و حفظ عضلات اثر خوب بر جای می گذارد.

والی با بیان اینکه روزه داری باعث کاهش ترشح انسولین می شود و در نتیجه مقاومت به انسولین کاهش می یابد، تاکید کرد: از همین جا است که قدیمی ها شکم را «خندق بلا» می نامیدند یعنی زیاد خوردن با بیماری ها مرتبط است.

چه کنیم با روزه داری، پوستی سالم داشته باشیم؟

عضو انجمن پوست و موی ایران، درباره نوع تغذیه مناسب در ماه رمضان که پوستی شفاف و سالم به ما بدهد، توصیه کرد: وقتی بخواهیم کالری کمتری به بدن بدهیم باید نیاز ضروری آن را رفع کنیم. در ماه رمضان هم نیاز ضروری بدن آب، ویتامین ها و مواد معدنی است زیرا بدن ممکن است با روزه داری از نظر ویتامین یا کلسیم یا روی و آهن دچار فقر شود.

حفظ آب در بدن و زیر پوست با اسموتی میوه ها و مصرف سبزیجات

والی افزود: در حمایت تغذیه ای بدن روزه دار هنگام سحر و افطار و کم آب نشدن بدن، باید سالادی شامل خیار، فلفل دلمه ای و گوجه فرنگی همراه با انواع جوانه گندم یا جو یا ماش مصرف شود.

وی با تاکید بر اینکه مصرف اسفناج در وعده سحر خوب است به دلیل اینکه توانایی نگهداری آب در بدن را دارد، تصریح کرد: مصرف هندوانه و توت فرنگی به شکل اسموتی نه اینکه آب آن را بگیرند بلکه جسم آن هم باشد و همچنین یک عدد سیب، بسیار مفید است.  

مصرف پروتئین جهت حفظ عضلات پوست

عضو انجمن پوست و موی ایران، بر مصرف پروتئین مورد نیاز بدن در هنگام روزه داری تاکید و خاطرنشان کرد: پروتئین مورد نیاز بدن نیم تا یک گرم به ازای هرکیلوگرم وزن بدن است مثلا خانمی که ۶۰ کیلو وزن دارد حداقل ۳۰ تا۶۰ گرم پروتئین نیاز دارد که باید در وعده سحر و افطار تامین شود.

والی یادآور شد: اما همه غذاهای کامل مانند گوشت، ماهی، مرغ و حبوبات دارای پروتئین نیستند و فقط ۲۵ تا ۳۰ درصد پروتئین دارند بنابراین با محاسبه دقیق نسبت به وزن بدن پروتئین را در وعده افطار و سحر تقسیم کنند تا عضلات پوست از قبیل کلاژن و الاستیک پوست و همچنین عضلات بدن محفوظ بماند.

مصرف دو لیوان آب همراه با تخم شربتی در وعده سحر کافی و لازم است

والی در بخشی دیگر از این مصاحبه، با تاکید بر اینکه مصرف آب هم بستگی به وزن بدن دارد که بهترین سیستم محاسبه مصرف آب به وزن بدن، این است که اگر کسی ۱۶۰ پوند وزن دارد، ۱۰۴ اونس آب در روز نیاز دارد یا بعبارتی مردان ۴ لیتر و زنان ۳ لیتر آب را حتما بین وعده افطار تا سحر مصرف کنند اما در وعده سحر ۲ لیوان بزرگ آب که تخم شربتی در آن است بنوشند.

وی توضیح داد: تخم شربتی به دلیل داشتن لایه ژله مانند در اطراف خود، آب را نگه می دارد و به تدریج آن را آزاد می کند. ضمن اینکه ژله بدون رنگ مصنوعی هم مقداری پروتئین دارد و هم توانایی حفظ آب و آزاد کردن تدریجی آن را دارد که برای وعده سحر خوب است.

مصرف مکمل های غذایی و دارویی توصیه می شود

عضو انجمن پوست و موی ایران، با اشاره به اینکه قرص کلسیم از جنس سیترات برای حفظ تراکم استخوان ها توصیه می شود چرا که سیترات کلسیم این مزیت را دارد که در بدن رسوب و سنگ کلیه تولید نمی کند، تاکید کرد: این قرص باید بین افطار تا سحر مصرف شود.

وی افزود: قرص آهن در وعده سحر مصرف شود و از مصرف قرص آهن و کلسیم در یک وعده پرهیز کنید چرا که یون های دو ظرفیتی برای جذب با هم رقابت می کنند. مصرف مولتی ویتامین برای حفظ مو و یک قرص ویتامین ب کمپلکس در وعده سحر توصیه می شود.

ورزش های هوازی در سایه فراموش نشود

والی با تاکید بر اینکه روزه داران سعی کنند در سایه باشند و زیاد در معرض آفتاب قرار نگیرند، در مورد ورزش های مورد نیاز بدن در این روزها گفت: ورزش های ملایم مانند راه رفتن، یوگا و حرکات کششی مشکلی ندارد. ضمن اینکه روزه دار نیاز به استراحت کافی دارد و حتما در طول روز یک الی دو ساعت خواب داشته باشد.

چای کمرنگ بنوشید

متخصص پوست و مو در مورد نحوه مصرف چای، قهوه و انواع دمنوش ها هم توضیح داد: چای و قهوه که از نوشیدنی های کافئین دار هستند اگر دارای غلظت زیاد باشد آب را از بدن خارج می کند. بنابراین چای کمرنگ که در واقع آب است مشکلی ندارد.

وی تصریح کرد: دمنوش ها هم بسته به نوع خود اثرات متابولیکی متفاوتی می توانند داشته باشند که متاسفانه در حال حاضر در مصرف دمنوش افراط می کنند و باعث نارسایی کبد می شود. توصیه می شود یک استکان چای سبز بین وعده افطار تا سحر مصرف شود اما تصور نکنن که دمنوش ها چون از گیاهان هستند خطری ندارند و در مصرف آن افراط کنند.

وی با اشاره به اینکه مبتلایان به بیماری قلبی، زنانی که تصمیم به بارداری دارند یا در حال حاضر باردار یا شیرده هستند، افراد بسیار لاغر که شاخص توده بدن آنان زیر وزن است، کسانی که اختلالات خوردن و پرخوری یا کم خوری عصبی و مشکلات تنظیم قند خون دارند، کسانی که فشار خون پایین دارند و داروهای ضروری مصرف می کنند، زنانی که به خاطر لاغری پیشینه عادت ماهانه نشدن طولانی دارند،  افراد مسن و نوجوانان در حال رشد نباید روزه داری کنند، توصیه کرد: به طور خلاصه هنگام روزه داری باید به بدن و تن خود گوش فرا داد چرا که بدن به ما خواهد گفت چه وضعیتی دارد. اگر چند روز اول احساس گیجی و سردرد و خمودگی می کنید عادی است اما اگر خیلی بد حال می شوید یعنی بدن آماده روزه داری نیست و بهتره است آن را به وقت مناسب بسپارید.

از: فاطمه دهقان نیری

برچسب‌ها ماه رمضان تغذیه سالم

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ماه رمضان تغذیه سالم ماه رمضان تغذیه سالم اخبار کنکور توصیه می شود وعده سحر روزه داری سحر مصرف مصرف شود وزن بدن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۳۸۳۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد اقتصادی پایدار در صنعت نفت با بهینه‌سازی مصرف انرژی

صنعت نفت همواره بیشترین نقش را در تحقق رشد اقتصادی ایران داشته است. بااین‌حال، برای آنکه این رشد بتواند مستمر و پایدار باشد، باید افزون بر افزایش ظرفیت تولید نفت و گاز، طرح‌های بهینه‌سازی مصرف انرژی و بهره‌وری در این صنعت با تکیه بر توان مردمی و بخش خصوصی در اولویت قرار گیرد.

به گزارش شانا، صنعت نفت یکی از گران‌ترین صنایع در جهان به‌ شمار می‌رود و انجام طرح‌های توسعه‌ای در این صنعت پرهزینه است، تا آنجا که اجرای یک طرح متوسط در بالادستی به سرمایه‌گذاری بیش از ۵ میلیارد دلار نیاز دارد. بنابراین اغلب کشورهای نفتی برای اجرای پروژه‌های خود استفاده از سرمایه‌های خارجی یا ظرفیت بخش خصوصی و مردمی را در دستور کار می‌گذارند و با توجه به آنکه بازگشت سرمایه در صنعت نفت مطلوب است، در اغلب موارد نیز موفق می‌شوند.

در ایران نیز با وجود ادامه تحریم‌های نفتی، مزیت صنعت نفت آن‌چنان بالاست که این صنعت توانسته است بیشترین جذب سرمایه‌ خارجی در دولت سیزدهم را به خود اختصاص دهد.

درواقع، وزارت نفت در دولت سیزدهم با فعال‌کردن دیپلماسی انرژی با کشورهای همسو، از شرق آسیا گرفته تا سواحل دریای کارائیب، توانسته است ظرفیت تولید نفت را احیا کند و صادرات و درآمدهای نفتی را توسعه دهد.  

مهدی هاشم‌زاده، کارشناس انرژی، در گفت‌وگو با شانا با اشاره به اینکه در دولت سیزدهم شاهد تحول دیپلماسی انرژی بوده‌ایم، گفت: با فعال‌شدن دیپلماسی انرژی در وزارت نفت، شاهد افزایش سرمایه‌گذاری خارجی، بازارسازی‌های جدید نفتی، مشارکت در اجرای طرح‌های صنعت نفت، جلوگیری از خام‌فروشی و... هستیم.

وی تأکید کرد: افزایش سرمایه‌گذاری خارجی در کشور، افزون بر تأمین مالی اجرای پروژه‌های نفتی، به ورود تکنولوژی نیز کمک خواهد کرد.

این کارشناس انرژی با بیان اینکه به دلیل محدودبودن بودجه دولت، استفاده از سرمایه‌های مردمی نیز در کنار توان بخش خصوصی می‌تواند به‌ کار گرفته شود، افزود: توسعه طرح‌های اقتصادی در کشور بدون تکیه بر بودجه دولتی، مدل موفقی است و این اقدام‌ها نقشی جدی در رشد اقتصادی و جهش تولید کشور خواهد داشت.  

هاشم‌زاده تحقق رشد بخش نفت و گاز در سال گذشته را شامل دو عامل رشد تولید و رشد بهره‌وری دانست و ادامه داد: افزون بر رشد تولید نفت خام، سال گذشته شاهد رشد بهینه‌سازی و بهره‌وری در این صنعت بودیم که به تحقق رشد اقتصادی کمک کرده است. درمجموع، نتیجه این اقدام‌ها خود را در افزایش درآمدهای ارزی و توسعه صادرات نمایان می‌کند.

وی با اشاره به اینکه اکنون ۱.۵ میلیون بشکه ظرفیت برای ساخت پتروپالایشگاه‌ها در کشور وجود دارد، گفت: اگر با بازارسازی‌های بین‌المللی ظرفیت تولید نفت به ۴.۵ میلیون بشکه در روز برسد، با تکمیل طرح ساخت پتروپالایشگاه‌ها، امکان تولید نفت خام و میعانات گازی تا ۶ میلیون بشکه در روز وجود خواهد داشت.

مشروح گفت‌وگو با مهدی هاشم‌زاده، کارشناس انرژی را در ادامه می‌خوانید.   

مهم‌ترین تحول در حوزه انرژی با روی کار آمدن دولت سیزدهم از نگاه شما چه بوده است؟

یکی از مسائل مهم در دولت سیزدهم، تحولات در حوزه انرژی بوده و دیپلماسی انرژی به سمت‌وسویی حرکت کرده است که بازارسازی‌های تازه در صنعت نفت محقق شده و مشارکت‌های خوبی در طرح‌های صنعت نفت جذب شده است.

در این زمینه، توسعه پالایشگاه‌های فراسرزمینی و صادرات خدمات فنی و مهندسی در کشورهای آمریکای جنوبی فعال شده است و نیز توسعه این اقدام‌ها در کشورهای ازبکستان و سوریه در حال پیگیری است تا با ظرفیت‌سازی‌های جدید، فروش و صادرات نفت ایران افزایش یابد. این یک نوع بازارسازی است که ابتکار انجام آن در دولت سیزدهم مورد توجه قرار گرفت.

اگر با بازارسازی‌های بین‌المللی ظرفیت تولید نفت به ۴.۵ میلیون بشکه در روز برسد، با اتمام ساخت پتروپالایشگاه‌ها امکان تولید نفت خام و میعانات گازی تا ۶ میلیون بشکه در روز وجود خواهد داشتاقدام مهم دیگر در حوزه انرژی که در دولت سیزدهم انجام شد، جذب مشارکت بخش خصوصی داخلی و خارجی در توسعه میدان‌های نفت و گاز، انجام پروژه‌های بالادست این صنعت و توسعه زنجیره‌ ارزش است؛ به‌ویژه طرح پتروپالایشگاه شهید سلیمانی و دیگر طرح‌های پالایشی که افزون بر جلوگیری از خام‌فروشی، به تأمین امنیت انرژی و سوخت مورد نیاز کشور کمک خواهد کرد.

دولت سیزدهم در جذب سرمایه‌گذار خارجی نیز پیشگام بوده و در این میان صنعت نفت بخش قابل ملاحظه‌ای از سرمایه خارجی را به خود اختصاص داده است. آیا این دولت در جذب سرمایه‌های داخل کشور نیز موفق عمل کرده است؟

در دولت سیزدهم، در جذب سرمایه‌گذاری خارجی در صنعت نفت ایران، شاهد سرمایه‌گذاری کشورهای همسو به‌ویژه در بخش بالادست بودیم. از جمله آن کشورها می‌توان به چین و روسیه اشاره کرد که در بالادست صنعت نفت ایران ورود کردند. افزون بر تأمین مالی اجرای پروژه‌های نفتی، افزایش سرمایه‌گذاری خارجی در کشور به ورود تکنولوژی نیز کمک خواهد کرد.

نکته مهم آن است که تمرکز در اجرای طرح‌های نفتی، توسعه میدان‌های مشترک نفت و گاز است و جذب این سرمایه‌ها به افزایش تولید نفت و گاز ایران از این میدان‌ها منجر خواهد شد.

با توجه به اهمیت بهره‌برداری از مخازن مشترک نفت و گاز ایران با کشورهای همسایه، به‌طور مشخص در میدان مشترک آزادگان افزون بر سرمایه‌گذاری خارجی، سرمایه‌گذاری داخلی نیز در دستور کار است و از اعتبارات بانک‌های داخلی در قالب یک کنسرسیوم استفاده خواهد شد.

استفاده از سرمایه‌های مردمی نیز در کنار توان بخش خصوصی می‌تواند به‌ کار گرفته شود؛ زیرا بودجه دولت محدود است و توسعه طرح‌های اقتصادی در کشور بدون تکیه بر بودجه دولتی، مدل موفقی است و این اقدام‌ها نقشی جدی در رشد اقتصادی و جهش تولید کشور خواهد داشت.  

رشد بخش نفت در سال گذشته بیشترین تأثیر را بر رشد اقتصادی کشور داشته است. این رشد در کدام بخش‌های صنعت نفت محقق شده است؟

رشد بخش نفت در سال ۱۴۰۲ در دو بخش محقق شده است: در بخش اول رشد تولید را در صنعت نفت داشتیم که به افزایش صادرات نفت و درآمدهای حاصل از آن انجامید. از آن جمله می‌توان به کاهش سوزاندن گازهای همراه، بهبود وضع تولید نفت و گاز در کشور و توسعه میدان‌های مشترک و مستقل اشاره کرد. اکنون ظرفیت روزانه تولید نفت خام به مرز ۳ میلیون و ۵۰۰ هزار بشکه رسیده است. میزان تولید گاز طبیعی نیز یک میلیارد و ۱۰۰ میلیون مترمکعب در روز برآورد می‌شود.

دربخش دوم نیز شاهد رشد بهینه‌سازی و بهره‌وری در این صنعت بودیم که به تحقق رشد اقتصادی کمک کرده است. درمجموع نتیجه این اقدام‌ها در افزایش درآمدهای ارزی و توسعه صادرات نمایان می‌شود.

نکته مهم آن است که افزایش تولید نفت اگر با جذب سرمایه‌گذاری بیشتر باشد، پایدار خواهد بود؛ زیرا از ظرفیت ایجادشده در زمان غیر اوج‌ مصرف می‌توان برای توسعه صادرات و بازارهای صادراتی استفاده کرد و در زمستان برای حل ناترازی انرژی کشور از آن بهره برد.  

از سوی دیگر، بازارسازی‌های انجام‌شده برای صادرات نفت خام نشان می‌دهد ایران می‌تواند تولید خود را تا ۴ میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه در روز افزایش دهد؛ زیرا افزون بر بازارسازی‌های بین‌المللی، با توجه به اجرای طرح‌های جدید پالایشگاهی و پتروپالایشگاهی در کشور، نیاز داخلی به نفت و گاز در حال افزایش است.

با توجه به شرایط فعلی، آیا رشد اقتصادی بخش نفت در سال‌های آینده نیز می‌تواند ادامه‌دار باشد؟

سقف تولید نفت ایران در زمان اجرای برجام ۳ میلیون و ۸۰۰ هزار بشکه در روز بود، اما این ظرفیت در دولت قبل، با خروج آمریکا از برجام به‌شدت کاهش یافت و صادرات نفت خام و میعانات گازی ایران محدود شد.

با هدف بازیابی ظرفیت تولید نفت در کشور، بازارسازی در دولت سیزدهم فراتر از بازارهای سنتی ایران بوده و  بازارسازی‌های جدیدی نیز صورت گرفته است. از آن جمله می‌توان به حضور ایران در پالایشگاه‌های فراسرزمینی مانند پالایشگاه الپالیتو در ونزوئلا و یک پالایشگاه دیگر در این کشور اشاره کرد که ظرفیت ۵ برابری نسبت به پالایشگاه الپالیتو دارد. با احیای این پالایشگاه در کشور ونزوئلا در سال جاری، ایران می‌تواند روزانه تا ۵۰۰ هزار بشکه نفت بیشتری صادر کند که به استمرار رشد تولید نفت خام و درنتیجه رشد اقتصادی این بخش کمک خواهد کرد.

اکنون ظرفیت روزانه تولید نفت خام به مرز ۳ میلیون و ۵۰۰ هزار بشکه رسیده است. مقدار تولید گاز طبیعی نیز یک میلیارد و ۱۰۰ میلیون مترمکعب در روز برآورد می‌شوداکنون امکان تولید نفت به همان اندازه زمان برجام در کشور وجود دارد و اگر بازار لازم برای فروش و صادرات ایجاد شود، به‌سرعت تولید افزایش می‌یابد؛ زیرا جذب سرمایه برای افزایش ظرفیت تولید در حال انجام است، بنابراین پیش‌شرط مهم در تحقق و ادامه رشد اقتصادی بخش نفت و گاز، احیای بازارهای سنتی و بازاریابی‌های جدید است.

شما به موضوع افزایش بهره‌وری در تحقق رشد اقتصادی اشاره کردید. این موضوع چگونه در رشد بخش نفت و گاز ایران اثرگذار است؟

رشد بهره‌وری این امکان را فراهم می‌کند که با وجود ثابت‌ماندن ظرفیت تولید، و از محل صرفه‌جویی در مصرف انرژی، صادرات و درآمدهای ارزی افزایش یابد که اثر مستقیمی بر رشد اقتصادی کشور دارد.

بااین‌حال، در بهره‌وری انرژی در کشور مشکل داریم و امسال تمرکز دولت، به‌ویژه وزارت نفت، در بحث بهره‌وری انرژی باید مشارکت مردم باشد.

همچنین می‌توان از ظرفیت بخش خصوصی به‌ویژه در بهینه‌سازی مصرف انرژی و افزایش بهره‌وری تولید با هدف ازدیاد برداشت، و جلوگیری از هدررفت گاز در خطوط انتقال، جلوگیری از سوزاندن گازهای همراه و... استفاده کرد که همه این موارد می‌تواند به رشد بهره‌وری کمک کند.

با توجه به اهمیت بهینه‌سازی مصرف انرژی، دولت باید محور اصلی برای ادامه‌داربودن رشد اقتصادی نفت و گاز را تقویت و افزایش بهره‌وری قرار دهد تا رشد اقتصادی پارسال در این بخش تکرار شود. البته وزارت نفت دولت سیزدهم اقدام‌های مثبتی برای ایجاد بازار بهینه‌سازی انجام داده است که می‌توان به عرضه گواهی صرفه‌جویی گاز در بورس انرژی اشاره کرد.

نکته مهم آن است که در صورت مشارکت بیشتر مردم درجهت جذب سرمایه‌گذاری و حضور بخش خصوصی، با کاهش هدررفت انرژی، رشد اقتصادی بخش نفت و گاز محقق خواهد شد. درواقع تکرار رشدهای درخشان نفت و گاز در ایران قابل دسترسی است، اما بستگی به سیاست‌گذاری‌ها در این بخش دارد.

برای جلوگیری از خام‌فروشی و تکمیل زنجیره‌ ارزش در این صنعت با هدف افزایش بهره‌وری، کدام اقدام را مؤثر می‌دانید؟

استفاده از ظرفیت مینی‌ریفاینری‌ها (واحدهای کوچک پالایشی) می‌تواند به کاهش خام‌فروشی در کشور کمک کند.

موضوع دیگر، بهره‌برداری از پتروپالایشگاه‌ها در کشور است. قانون احداث پتروپالایشگاه‌ها از سال ۱۳۹۸با قانون تنفس خوراک و با هدف توسعه زنجیره‌ ارزش صنعت نفت وارد مرحله‌ای تازه شد.

البته درعمل تا دولت سیزدهم اقدامی عملی در این زمینه نشد و اکنون نیز احداث این واحدها باید شتاب بیشتری بگیرد. نکته مهم آن است که عمده فناوری پتروپالایشگاه‌ها در اختیار کشور چین است و می‌توانیم با تهاتر نفت با فناوری، توسعه پتروپالایشگاه‌ها را سرعت دهیم؛ زیرا براساس قانون برنامه هفتم توسعه، امکان تهاتر ۱۵۰ هزار بشکه نفت با تجهیزات و فناوری پتروپالایشگاه‌ها وجود دارد.  

اهمیت این موضوع آنجاست که احداث پتروپالایشگاه‌ها مهم‌ترین راهکار برای رسیدن به زنجیره کامل ارزش در صنعت نفت است تا افزون بر تولید فرآورده‌های نفتی، محصولات پتروشیمی را نیز تولید و وارد بازار مصرف کنند و از این راه سود بیشتری به‌ دست آورند.

اکنون سهم محصولات پالایشی و سوختی از نفت خام و میعانات گازی در کشور بسیار بیشتر از محصولات پتروشیمی است و این در حالی است که محصولات شیمیایی و پتروشیمیایی شاخه بزرگ‌تر، جدی‌تر، متنوع‌تر و غیرقابل تحریم‌تری در صنعت نفت هستند و ساخت پتروپالایشگاه می‌تواند در این زمینه اثرگذار باشد.

۱.۵ میلیون بشکه ظرفیت برای ساخت پتروپالایشگاه‌ها در کشور وجود دارد؛ بنابراین اگر با بازارسازی‌های بین‌المللی ظرفیت تولید نفت به ۴.۵ میلیون بشکه در روز برسد، با تکمیل ساخت پتروپالایشگاه‌ها، امکان تولید نفت خام و میعانات گازی تا ۶ میلیون بشکه در روز وجود خواهد داشت.

دیگر خبرها

  • وعده اتمام خاموشی‌ها در تابستان جاری/ کاهش مصرف خانگی دیگر استان‌ها، راه‌حل توسعه برق در استان‌های دیگر است؟
  • رشد اقتصادی پایدار در صنعت نفت با بهینه‌سازی مصرف انرژی
  • مصرف این سه نوع چای چهره‌تان را ۲۰ سال جوان می‌کند
  • گنجینه ای از ویتامین ها و مواد معدنی
  • شهرستان تکاب میزبان اولین اردوی ۴ روزه آماده سازی تیم نجات غریق آقایان
  • رشد ویلایی‌سازی با استفاده از مشارکت‌های مردمی در ایوانکی
  • مهلت ۱۰ روزه دادستان گالیکش برای ایمن‌سازی مسیر دسترسی به آبشار لوه/ مسیر دسترسی به آبشار مسدود شد
  • مسدود شدن مسیر دسترسی به آبشار لوه؛ مهلت ۱۰ روزه دادستان گالیکش برای ایمن‌سازی مسیر
  • مهلت ۱۰ روزه دادستان گالیکش برای ایمن‌سازی مسیر دسترسی به آبشار لوه
  • ۹ راهکار موثر برای کاهش وزن در زنان بالای ۳۰ سال