Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-05-05@19:46:16 GMT

مکمل‌های پوستی چه عوارضی دارند؟

تاریخ انتشار: ۱۹ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۳۵۰۵۲۴

مکمل‌های پوستی چه عوارضی دارند؟

آفتاب‌‌نیوز :

دکترعبدالهی مجد با اشاره به این که پوست یکی از مهمترین ارگان های بدن است که وظیفه دفاع از بدن را در برابر ورود آلودگی های محیطی عهده داراست، اهمیت مراقبت از پوست ضمن پرهیز از درمان های خودسرانه را خواستار شد.

وی با اشاره به این که مصرف خودسرانه از داروهای مکمل برای پیشگیری از روند پیری پوست می تواند مشکلات فراوانی را ایجاد کند، در مورد مصرف بی رویه و خودسرانه این داروها هشدار داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این عضو هیئت علمی دانشگاه باتاکید بر این که مکمل های تقویتی پوست و مو حاوی مقادیر زیادی از ویتامین ها، مواد معدنی و نگهدارنده هستند خاطرنشان کرد: این مکمل ها چنانچه خودسرانه و در مواردی بیش از نیاز بدن استفاده شوند می توانند مخاطرات جدی برای افراد ایجاد کنند و در بسیاری از مواقع نه تنها تاثیری ندارند بلکه عوارض جدی هم به دنبال خواهد داشت.

متخصص بیماری های پوست و مو دانشگاه با بیان این که اگرچه مصرف برخی داروهای مکمل و تقویتی در زمان مناسب و با تجویز پزشک می‌تواند کمبودهای بدن فرد را جبران کند و در درمان ریزش مو و طراوت پوست و ناخن فرد موثر باشد، اما زیاده روی در مصرف این مکمل های می تواند به سیستم ایمنی فرد آسیب وارد کند.

وی با بیان این که برای پیشگیری از ریزش مو مکمل هایی با نظر پزشک متخصص تجویز می شود ادامه داد: مصرف این داروها به منظور تقویت و یا درمان باید با توجه به آزمایش‌ها و بررسی‌های پزشک صورت گیرد.

عبدالهی مجد ادامه داد: باید قبل از استفاده از داروهای مکمل، در گام اول با آزمایش خون میزان مواد معدنی و ویتامین ها مورد بررسی قرار گیرد ضمن این که پزشک متخصص باید بداند که کمبود چه گروهی از مواد معدنی دربدن موجب ریزش مو و یا افزایش چروک پوست شده است.

بنابر اعلام روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، وی درباره استفاده از برخی مکمل های پوستی کلاژن ساز و آبرسان نیز توضیح داد: پزشکان هم‌چنان درباره کلاژن نظرات متفاوتی دارند که این تفاوت عقاید عمدتا به نحوه جذب این ماده در بدن برمی‌گردد.

متخصص بیماری های پوست و مو دانشگاه با بیان این که هنوز مطالعات و یافته های علمی درباره میزان جذب و ضرورت استفاده از کلاژن ها و آبرسان برای پوست منتشر نشده، نسبت به خود درمانی در این زمینه نیز هشدار داد و تاکید کرد: می توان ضمن مشورت با پزشک برای ارائه درمان های مناسب برای جوان سازی و کند شدن روند پیرشدن پوست با ایجاد تغییراتی ساده و کم‌هزینه در رژیم غذایی و سبک زندگی به سلامت پوست خود کمک کنید.

نوشیدن مقادیرکافی آب در طول روز، استفاده کافی از ویتامین سی، عدم مصرف دخانیات و پیروی از رژیم غذایی سالم راهکارهای طبیعی برای حفظ کلاژن پوست است که این عضو هیئت علمی دانشگاه به آن اشاره کرد.

عضو هیئت علمی دانشگاه با بیان این که عوامل بسیار زیادی بر پیرشدن پوست اثردارند خاطرنشان کرد: تغییرات محیطی، سیگار کشیدن در روند پیری پوست نقش دارد ولی ممکن است در برخی افراد این روند زودتر ایجاد شود.

وی در این باره که از چه سنی می‌توان اعمال زیبایی برای جوانسازی پوست صورت انجام داد؟ گفت: برای اقدامات جوان سازی دقیقا سن خاصی مطرح نشده ولی ممکن است برخی افراد به دلیل ژنتیک، روند پیری پوست را زودتر تجربه می کنند بنابراین بطورکلی برای تزریق بوتاکس اگر بخواهیم از این روش درمانی برای اعمال زیبایی استفاده کنیم، سن پیشنهاد شده ضمن مشاوره با پزشک متخصص، حداقل بالای ۲۱ سال است.

عبدالهی مجد در ادامه با بیان این که جوان سازی پوست طیف گسترده ای از خدمات را شامل می شود، خاطرنشان کرد: اسم جوان سازی که می آید طیف بسیار گسترده ای از خدمات به ذهن می رسد و این درحالیست که لیزرهای مختلف، تزریق مواد برای رفع چین و چروک، تزریق فیلرها که شامل ژل یا چربی می شود از روش های جوان سازی به حساب می آید.

این متخصص بیماری های پوست و مو دانشگاه در خاتمه با تاکید بر این که هر عملی اگر به طور اصولی انجام نشود، می‌تواند عوارضی بدنبال داشته باشد، گفت: بطورکلی هر عمل جراحی بالقوه عارضه‌ساز است ولی چنانچه به موقع و اصولی و با تکنیک‌های صحیح انجام شود، عوارض آن به حداقل می‌رسد.

منبع: خبرگزاری ایسنا

منبع: آفتاب

کلیدواژه: مکمل های پوستی پوست پوست و مو جوان سازی پوست و مو مکمل ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۵۰۵۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عرضه مکمل‌های ورزشی تنها از طریق داروخانه‌ها مجاز است

کارشناس نظارت بر فرآورده های طبیعی، سنتی و مکمل معاونت غذا و دارو قزوین گفت: عرضه قانونی مکمل های ورزشی تنها از طریق داروخانه ها مجاز بوده و بایستی تحت نظر کارشناس تغذیه نیز مصرف شود.

رامش مهرآیین روز شنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار کرد: مصرف مکمل های ورزشی و داروهای تزریقی در بین مردان بسیار بیشتر از بانوان است و در بین پسرهای دبیرستانی که خیلی زود می خواهند به شکل و فرم بدنی مورد نظر خود برسند نیز مصرف بالایی دارد.

وی افزود: بعد از آنکه یک ورزشکار از سلامت کامل بدن خود توسط پزشک مطلع شد، تحت نظر متخصص تغذیه یا پزشک، متناسب با رژیم غذایی خود می تواند از مکمل های مجاز ورزشی از جمله انواع پروتئین ها، آمینو اسیدها، اسیدهای چرب مفید، کراتین و انواع کربوهیدرات ها استفاه کند.

مهرآیین با بیان اینکه مکمل های غیرمجاز شامل هر نوع فرآورده غیرمجاز در بدنسازی است که عوارض بسیار شدیدی برای کبد هم دارد، گفت: متاسفانه برخی مربی ها در باشگاه های ورزشی بدون داشتن اطلاع از عوارض دارویی، مشاوره های پزشکی در خصوص نحوه مصرف مکمل و تغذیه ارایه می دهند که این مساله می تواند برای ورزشکاران بسیار خطرآفرین باشد.

به گفته این مسوول، بازدید از باشگاه های ورزشی در خصوص جلوگیری از فروش مکمل های ورزشی در استان بی فایده است، چرا که مشاهده شده برخی مربیان ورزشی این مکمل ها را در خیابان و یا در خودروی شخصی خود به افراد ارایه می دهند.

وی ادامه داد: مصرف دارویی مکمل ها در مردان می تواند عوارضی از جمله ناتوانی جنسی، ناباروری، بزرگ شدن سینه و در زنان نیز رشد موهای زائد، زخیم شدن صدا، پوست چرب و در دوران بلوغ نیز توقف رشد قدی، تیرگی پوست و رشد غیر طبیعی مو را برجای بگذارد.

مهرآیین اضافه کرد: همچنین مصرف مکمل های غیرمجاز نیز اختلال در عملکرد کبد، افزایس آنزیم های کبدی و سرطان را در بر می گیرد و توصیه می کنیم ورزشکارانی که مکمل های غیرمجاز مصرف می کنند هر ۲ ماه آنزیم های کبدی خود را اندازه گیری کنند.

کارشناس نظارت بر فرآورده های طبیعی، سنتی و مکمل معاونت غذا و دارو قزوین خاطرنشان کرد: این ضرورت وجود دارد که سطح اطلاعات مردم در خصوص مصرف مکمل های هورمونی باید افزایش یابد و کلاس های آموزشی در این خصوص برای سنین مختلف باید برگزار شود، چرا که مصرف مکمل های ورزشی غیرمجاز توسط شخصی که بیماری زمینه ای دارد، می تواند به تشدید بیماری و یا حتی مرگ وی منجر شود.

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: مکمل ورزشی استفاده کنیم یا نه ؟ معجزه ای به نام کراتین بدنسازی

دیگر خبرها

  • ۵ روش از مؤثرترین درمان‌های مکمل در بهبود سرطان
  • تخلف زیر گوش وزارت بهداشت / داروخانه‌ها دیگر کاره‌ای نیستند+فیلم
  • آخرین وضعیت ترافیکی آزادراه کرج تهران در ۱۶ اردیبهشت
  • تخلف زیر گوش وزارت بهداشت/داروخانه‌ها دیگر کاره‌ای نیستند+فیلم
  • وازلین برای پوست؛ خوب است یا بد؟
  • مکمل‌های ورزشی فقط باید در داروخانه‌ها عرضه شود
  • عرضه مکمل‌های ورزشی تنها از طریق داروخانه‌ها مجاز است
  • بیش از ۱۲ هزار پزشک امروز با هم رقابت کردند/ ظرفیت پذیرش آزمون دستیاری ۱۲ درصد افزایش می یابد
  • بهترین زمان استفاده از ویتامین‌ها چه ساعتی است؟
  • آخرین وضعیت ترافیکی آزادراه کرج تهران در ۱۴ اردیبهشت